Software Set

Definiţie

Software Set nu este numele unei companii de soft, denumirea vine de la softurile reunite pe acest site. Softurile sunt gratuite dar numai în cazul folosirii lor în scop non-profit. Folosirea sau distribuirea softurilor în scopuri profitabile va trebui să se facă cu acordul nostru scris.

AutoCorect - IstoricMomentul apariţiei

Prin anul 2002, în timp ce vizionam nişte filme, mă deranjau subtitrările - traducerea era cât de cât bună (acceptabilă) dar cu punctuaţia, diacriticele, ortografia şi gramatica nu prea... Am încercat să le corectez cu Word-ul. Problema e că mergea foarte încet. Pentru o subtitrare trebuia să lucrez câteva ore. Am început să lucrez cu "Găsire şi înlocuire" - adică corectam cuvintele cu diacritice înlocuind cuvintele respective. Uneori mergea chiar şi la punctuaţie. M-am gândit să fac un program care să înlocuiască automat acele cuvinte. L-am început în Borland C++ 5.0. Nu avea interfaţă, ci doar linie de comandă - "corector diacritice.exe [opţiuni] text". Dicţionarul programului la momentul acela l-am făcut manual. Zilnic adăugam cuvinte noi. Am introdus în program posibilitatea de a corecta cu procente. Adică, dacă setezi un procent şi o variantă a unui cuvânt e întâlnită în texte într-un procent mai mare sau egal atunci programul va pune acea variantă. Avantajul constă într-o corectare manuală ulterioară a textului mult mai uşoară (de cel puţin 3 ori pentru acel cuvânt). Un prieten mi-a dat ideea să "scanez" texte scrise cât mai corect pentru a colecta cuvinte. În acest fel dicţionarul va fi mai bun şi nu va fi necesară decât munca de a face un program de "colectare". Acelaşi prieten mi-a mai dat ideea de a face programul în Delphi 6. Prima versiune în Delphi nu avea zonă de editare ci numai de vizualizare a textului. De la versiunea 3 a programului am introdus o zonă de editare în care utilizatorul poate modifica manual textul. În următoarele versiuni am îmbunătăţit dicţionarul, algoritmii şi am adăugat funcţii de căutare în text, schimbare a fontului, meniu contextual (click dreapta mouse). De la versiunea 6 am adăugat corectarea cu expresii şi funcţia de Înlocuire multiplă. Dicţionarul a fost îmbunătăţit în continuu, ajungând la peste 150.000 de cuvinte şi peste 500.000 de expresii. De la versiunea 7 interfaţa a fost schimbată în proporţie de peste 90%. Numele a fost schimbat în "Corector Texte" - mult mai sugestiv... Ortografia a fost pusă separat de punctuaţie şi diacritice. În următoarele versiuni a fost îmbunătăţită considerabil (algoritmi şi dicţionar). Fişierul de configurare a fost îmbunătăţit - multe opţiuni din program au acum un corespondent în acest fişier. Numele acestor opţiuni e foarte sugestiv pentru o mai bună înţelegere. În final - numele e schimbat din "Corector texte" în "AutoCorect".

Producătorii programelor găsite pe acest site nu îşi asumă responsabilitatea pentru daunele provocate prin utilizarea programelor sau a instrucţiunilor prezentate pe site. Informaţiile şi datele afişate şi oferite spre descărcare din cadrul acestui site sunt gratuite atâta timp cât nu aduc un profit real utilizatorului. Pe acest site nu veţi găsi programe şi/sau informaţii cu caracter ilegal sau de tip warez. Nu oferim nici un fel de garanţii sau asigurări că informaţia prezentată este potrivită pentru un anumit scop particular, oricare ar fi acela.